Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Fotófal megtervezése

Kreatív tippek

Tervezzen fotófalat: Fali dekor sajátkezűleg

Egy fotófal tökéletes megoldást kínál arra, hogy a családról, barátokról, kiskedvencéről és különleges eseményekről készült fotóit ötletesen helyezze el és sokáig gyönyörködhessen benne. Engedje meg, hogy bemutassunk néhány tippet és trükköt a harmonikus fotófalak kialakításáról.Ötleteinket végig nézve garantáltan Ön is kedvet kap hozzá.

Melyik képek illenek össze?

A legszebb fotófal elkészítéséhez nem kell más, minthogy hagyatkozzon az ízlésére. A jó hírünk az, hogy az összes fényképét kombinálhatja, ahogyan ön szeretné. Amennyiben még stílusosabb összképet szeretne kapni, a fotókat poszterekkel és más művészeti alkotásokkal is kiegészítheti. Ezen kívül a képformátumokkal is kísérletezhet, így még izgalmasabb összhatást érhet el. Választhat tematikus fotókat is, amelyek egy adott témához kapcsolódnak, például évszakok szerint, a gyermekeiről vagy nyaralásaikról. Hívja elő bátran az Önben megbújó kreatív énjét és helyezze középpontba kedvenc fényképeit.

5 tuti tipp a tökéletes fotófalhoz

Ahhoz, hogy otthona tükrözze az ön egyéniségét, fontos a képek kombinációja és összhatása. A következőkben 5 tervezési lehetőséget mutatunk be önnek, ami széles választási lehetőséget nyújt a fotói felhasználására.

1. Galéria fal:

A legalapvetőbb kialakítás egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb galéria fal készítése. Itt sok különböző bekeretezett képet helyezhet el a falra viszonylag kis helyen. A fényképek mellé különböző grafikákat, szövegeket vagy művészi alkotásokat is felhelyezhet a falra. A galériafal a különböző méretű képek használatával egy önálló, komplett műalkotássá válik.

pétervári felfüggesztés
A pétervári felfüggesztésnél (vagy szalon felfüggesztés) különböző bekeretezett képeket kombinálnak úgy, hogy egy teljes műalkotást hozzanak létre.

2. Fotófal dekorációval:

A fotófal esetében nem csak a fényképeket, hanem a hátteret is szem előtt kell tartania, ez legalább annyira fontos, mint maguknak a képeknek a kiválasztása. Rendezheti például a fotóit alakzatban egy fali lámpa köré, így előnyös megvilágítást kölcsönözve azoknak. Egy másik dekorációs lehetőség, ha az emlékeket feliratokkal dobjuk fel, ehhez festékre is szüksége lesz.

Fotófal és faltetoválás kombinációja
A vizuális változatosság érdekében kombinálhatja a fotófalát falfestéssel vagy más dekorációs elemekkel.

3. Fotósarok

Amennyiben nem áll rendelkezésre nagy hely a fotófal kialakítására, akkor érdemes a szobák sarkait erre a célra használni. A peremek és sarkok nagyon izgalmas összhatást tudnak kelteni. Az egyik sarokba akaszthat fotókat, amiken ön és a párja szerepel a megismerkedésük elején vagy az esküvőjükön, a másik sarokba pedig a gyermekeikről vagy háziállataikról tehet fotókat. A fotósarok kialakításának csak a kreativitása szabhat határt.

Fotófal a sarokban családi fotókkal
Kisebb falfelületek esetén a fotófal a szoba egyik sarkán is átnyúlhat, igazán bájossá téve a szoba hangulatát.

4. Többrészes fali dekoráció

A képelrendezés izgalmas változata az, amikor egy motívum kettő vagy több faliképre szét van osztva. A képek közötti egyenletes távolságok fellazítják az összhatást és egy egyedi vizuális élményt hoznak létre. Különböző fotók meghatározott sorrendben történő felrakásával is létrehozható fotófal. Többrészes fali dekorációink sokféle formátumban megtalálhatóak, így mindenki megtalálja a kedvére valót.

Fotómotívum négyrészes fali dekoráción
A több részből álló dizájnban egy motívum több faliképre is kiterjed. Ezáltal nagy lélegzetelállító és izgalmas látványt nyújt otthonában.

5. Hexxas

A hatszögletű minták - azaz a hexxas – formabontó kinézetüknek már pusztán a formájukkal is izgalmat és változatosságot adnak a térnek. Kétféle kialakítási lehetőség közül válaszhat; vagy egy motívumot bont szét több, apró részre, vagy több képet kombinál benne. A dekorációt a mágneses akasztója teszi igazán praktikussá mivel így nem tesz kárt a falban sem és könnyedén változtathatja az elrendezését.

Fotófal hexxas-szal
Hatszögletű formájukkal a hexxas a modern fali dekoráció megtestesítője.

Kreatív ötletek széles választéka

Izgalmas és változatos összképet mutatnak azok a fali dekorációk, amik könnyen megváltoztathatók. Használjon például praktikus poszterléceket ahelyett, hogy a fotókat nehezen cserélhető képkerettel a falra rögzítené. Egy festett falapra fémkapcsokkal vagy színes maszkoló szalaggal rögzíthet kisebb méretű fotókat, amelyeknek az elrendezését változtathatja is az évszakoknak és ünnepeknek megfelelően. A képeket kis csipeszekkel rögzítheti egy LED-es fényfűzérre is, amelyekkel álomszerű környezetet teremthet a kedvenc pillanatihoz. Ehhez a „csináld magad” megoldáshoz mi a retro fotókat javasoljuk.

Az ideális hely a fotófalnak

A tökéletes fotók szortírozása mellett a megfelelő falfelület kiválasztása is fontos lépés, mert olyan falfelületre érdemes fotófalat tervezni, ami hangsúlyossá teszi a kompozíciót. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy minden helyiségbe más-más stílusú fénykép illik.

  • Nappali: A kanapé mögötti fal gyönyörű teret biztosít a legjobb fotóknak. Erre a falfelületre nem csak ön és a családja, hanem a vendégei is ránéznek. Így érdemes ezt a helyet ezt a helyet a születésnapokról, esküvőről vagy egy jól elkapott családi pillanatról készült fotóval dekorálni.
  • Hálószoba: Az ágytámla fölötti rész ideális hely a nagyon személyes pillanatok megjelenítésére. Ide tartoznak például a terhességi és babafotók vagy a legutóbbi tengerparti nyaralásról készült képek.
  • Folyosó: A fényképfal az unalmas folyosó falát könnyedén feldobhatja. A folyosók falai nagy helyet biztosítanak a dekorációk kreatív elrendezésére. Válasszon képeket utazásairól, családi ünnepekről vagy akár egyszerű, de annál nagyszerűbb mindennapi pillanatokról.
  • Lépcsőház: A lépcsőház lejtése biztosítja, hogy a kompozíció elrendezése izgalmas legyen. Ez a falfelület ideális a családi fotók időrendi sorrendben történő elrendezéséhez. Legalulra kerülhetnek a gyermeke óvodás képei, legfelülre pedig az érettségin vagy diplomaosztón készült fotók.
  • Konyha: Ebben a helyiségben az ételekkel kapcsolatos motívumok vagy az ünnepi fotók igazán jól érvényesülnek. A konyhában a képek könnyen koszolódnak mivel bármi rájuk fröccsenhet, ezért ide tervezhet praktikus akrilüveg fotót, amely könnyen tisztítható.
Fotófal a lépcsőházban családi fotókkal
Felfelé haladva a lépcsőn igazán bájosak a falra elhelyezett emlékek. Itt lehetősége van arra is, hogy a fényképeket időrendi sorrendben helyezze el.

Tervezze meg saját fotófalát

Számos lehetőség van a fotófal kialakítására. Amint összeállította kedvenc képeit, válassza ki a fotófal méltó helyét.

Izgalmas fotófal tervezést kíván önnek a CEWE csapata!

Szerkesztési tippektől a fotókönyv formátumokig

Így lesznek emlékei kézzelfoghatóak