Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Egy kislány összebújik a kutyájával.

Fotótippek

Egyszerűen wau: Így készülnek a legjobb kutyafotók

Akcióval teli, nyugodt portrék, vicces pillanatképek: kutyáinkat sokféle élethelyzetben megörökíthetjük. Most eláruljuk, mire érdemes odafigyelni a fotózás során - továbbá: adunk néhány tippet a fotófelszereléssel kapcsolatosan is.

Négy mancs, egy kétlábú barát és a fényképezőgép: kutyákat fotózni különleges kihívás. Azonban a megfelelő trükkökkel és némi képzelőerővel gyönyörű fotókat készíthetünk akár okostelefonnal is. Összegyűjtöttünk hét motívumot, és eláruljuk, miként készültek.

1. tipp - színes mező: a megfelelő hely

Egy fehér kutya egy pipacsmezőn áll.
Keressen olyan különleges helyeket, ahol kutyája leginkább a figyelem középpontjába kerülhet - a legjobb természetesen a szabadban.
Rendelje meg fali dekorációit közvetlenül a CEWE-től.

Amikor a mezők virágba borulnak, itt az idő a négylábúak fotózására . Minél több fekete vagy fehér szín van a kutya szőrzetében, annál jobban ki fog tűnni egy színes fotón. Általában az ilyen felvételek bármilyen fényképezőgéppel vagy okostelefonnal remekül sikerülnek. Ha szeretné, hogy elöl "elmosódott" legyen a kép, mint ahogy az általunk mutatott példán is szerepel, válasszon nyitott blendét (fényrekeszt) - vagy adja hozzá ezt a hatást a képfeldolgozás során.

2. tipp - és ... akció: a mozdulatok, a mozgás megállítása

Egy kislány a kutyájával játszik a kertben.
A játék vagy a futkosás során az a lényeg, hogy "elkapjuk" a megfelelő pillanatot. A legjobb, ha rögtön egész képsorozatot készítünk.

Gyerekkel és kutyával kint a szabadban gyorsan történnek a dolgok, minden örökös mozgásban van. Ahhoz, hogy a mozdulatokat fotografikusan "meg lehessen fagyasztani", "el lehessen kapni", nagyon rövid expozíciós időre van szükség - és amihez sok fényre van szükség, különben a fényképezőgép automatikusan olyan expozíciót választ, amelyben a mozdulatok nem megdermednek, hanem elmosódnak. Ha a fényképezőgépet vagy az okostelefont manuálisan állítja be, válasszon 1/500 vagy még jobb 1/1000 másodperces időt.

3. tipp - Kutyaportré ezúttal kicsit másképp: játék a perspektívákkal

Egy kutya nyitott szájjal, széles szögben, kissé alulról fényképezve.
Különleges fókusztávolsággal és szokatlan perspektívából olyan fotókat készíthet, amelyek kitűnnek a tömegből.

Az arcokról készült nagylátószögű, közeli felvételek nem igazán előnyösek, mivel meglehetősen torzítják az arányokat. Másrészt azonban így igazán vicces felvételek készülhetnek, amelyeket nem biztos, hogy hivatalos portréként szeretnénk látni magunkról - de bundás kedvencünket ily módon rendkívül szórakoztató fotózni. Ma már sok okostelefon is rendelkezik nagylátószögű móddal.

4. tipp - légy barátságos: egy szelfi Fiffivel

Egy fiatal nő fényképet készít saját magáról és a kutyájáról.
A kutyával készített szelfik különösen akkor sikerülnek jól, ha mindketten nyugodt helyzetben vannak, például ahogy ezen a képen is, fekve.

Legyen szó akár spontán, akár beállított fotóról: egy jó szelfi pillanatok alatt készíthető. Egy háziállat fotózása esetén is tulajdonképpen ugyanazok a szabályok érvényesek, mint általában: győződjön meg róla, hogy a háttér nyugodt, nem hunyorog senki közvetlenül a napba és mindenki a fényképezőgép lencséjébe néz. Inkább kissé felülről fotózzon - így elkerülheti, hogy dupla áll „hatás”. A legjobban azok a képek fognak sikerülni, ahol Ön megy oda kutyájához, aki maga már megtalálta a nyugodt pozíciót a tökéletes fotóhoz.

5. tipp - telis-tele érzéssel, érzelemmel: az ember és a kutya közötti bensőséges kapcsolat

Egy nő a kutyájával ül a mólón, és megöleli a kutyáját.
Nyugodt környezet, egy ember és egy kutya, akik szeretik egymást: még jó, hogy a fotós a megfelelő pillanatban fotózott, amikor a kutya pont a kamerába nézett.

A legjobb képek gyakran egyszerűen az adódó pillanatnak köszönhetően születnek. Nevezetesen, amikor a fotósok nem zavarják meg az eseményeket, nem vonják el a figyelmet, hanem észrevétlenül fotóznak. Legalábbis hogy észrevétlenek maradjanak az olyan emberek előtt, akik azonnal megpróbálnak pózolni a fotóhoz, szépen mosolyogni, a kamerába nézni, és ezzel megzavarni a pillanatot. Az, hogy a kutya ezen a képen a kamerába néz, örvendetes, és még inkább megerősíti azt a gondolatunkat, hogy milyen édes ez a pillanat.

6. tipp - örömteli időtöltés: kísérletezés az ütős fotókért

Egy szörfdeszkán ülő kiskutya próbál labdát szerezni a vízben.
Az állatokat a legkedvesebb játékuk közben lefotózni általában nagyon nem egyszerű - azonban megéri a fáradságot.

Mi az Ön kutyájának a kedvenc elfoglaltsága? Érdemes abban a szituációban lefotóznia. Még akkor is, ha ez egy kicsit több erőfeszítéssel jár. Hiszen ezáltal nagyon szépen "elkaphatja" kedvence személyiségét. Ezek azok a pillanatok, amikor a fókusz nem Önön és a kamerán van. Azt meg kell hagyni azonban, hogy az ilyen helyzetek, mint amit mi a példánkban bemutatunk, hogy félig a vízben van a kutya, nem könnyen adódik.

7. tipp - ó, milyen édes: örökítse meg a szeretetteljes pillanatokat

Fehér földön fekvő kutya felülről fotózva, úgy, hogy csak a hátsó része és a farka látszik.
Nem kell mindig mindennek rákerülnie a képre. A háttér nélküli, egyetlen aspektusra koncentráló, redukált felvételek elképesztően erőteljesek.

A közeli felvételek készítéséhez szükséges, hogy az ember fejben kitalálja a megörökíteni kívánt motívumot, vagyis jelen esetben azt, hogy ne csak az arcra koncentráljunk. Lehet például az állat mancsa az Ön kezében, a nyelve lihegés közben, csak a szemkörnyéke, a pofija közelről, a mancsa alulról - figyeljen azonban arra, hogy amikor fényképez, a kutya is jól érezze magát. Hiszen a vidámság a fotón is látszódni fog.

Technikai tipp: Az optimális fotófelszerelés az állatfotókhoz.

Bár manapság az emberek rengeteg fotót spontán készítenek okostelefonnal, ami sok fotózási helyzethez teljesen elegendő is, azonban pont az állatfotók azok, melyek sokkal jobban sikerülhetnek, ha egy igazi cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgéppel készülnek. A zoomobjektívvel rugalmasabban választhatja meg Ön a képkivágást. A teleobjektívvel pedig gyönyörű felvételeket készíthet távolról, amelyeken a háttér csodálatosan elmosódott, és a fókusz teljesen a kutyájára helyeződik.

Most Önön van a sor: állítsa szeretett négylábú kedvencét a figyelem középpontjába - hogy egyedi fotók készülhessenek róla wau-hatással. Örökítse meg a leglátványosabb pillanatfelvételt fali dekorációként otthonába, vagy készítsen egy egyedi fényképes nyakba akasztható mobiltokot, amely tökéletes társ, ha sétálni megy. Reméljük, hogy élvezni fogja a kipróbálásukat, sok örömöt kívánunk termékeinkhez.

Inspirációk – ajándékötletek

Saját fotói felhasználásával